• Bestseller

Kawa z korzenia cykorii Dary Natury 200 g EKO

5 / 5 (opinie: 1)
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 116 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5902581617095

Najważniejsze cechy:

  • Zdrowa alternatywa klasycznej kawy.
  • Wspomaga spalanie tłuszczów.
  • Wpływa korzystnie na metabolizm.
  • Jest niskokaloryczna.
  • Nie zawiera kofeiny oraz innych alkaloidów.
  • Masa netto: 200 g.
19,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 4 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5902581617095

Najważniejsze cechy:

  • Zdrowa alternatywa klasycznej kawy.
  • Wspomaga spalanie tłuszczów.
  • Wpływa korzystnie na metabolizm.
  • Jest niskokaloryczna.
  • Nie zawiera kofeiny oraz innych alkaloidów.
  • Masa netto: 200 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Kawa z korzenia cykorii Dary Natury 200 g EKO

Kawa z korzenia cykorii to naturalny zamiennik kawy bez kofeiny bazujący na mielonym korzeniu prażonej cykorii. Czym jest cykoria i dlaczego warto znaleźć dla niej miejsce w swojej kuchni? Cykoria podróżnik, bo właśnie tak brzmi jej pełna nazwa, to niepozorny, drobny kwiat często porastający przydroża, ugory i łąki. Ze względu na drobne, niebieskie płatki bywa mylony z chabrem. Choć zdarza się, że to płatki stanowią surowiec zielarski, za najcenniejsze części cykorii uchodzą ziele (Herba cichorii) i wykopywany jesienią lub wczesną wiosną korzeń (Radix cichorii). To właśnie on znalazł się w składzie ekologicznej kawy od Dary Natury! Nie bez powodu – głównym związkiem aktywnym cykorii jest inulina, czyli polisacharyd uznawany za naturalny prebiotyk, której zawartość w korzeniu cykorii sięga aż 50%!
 
Choć dziś spora część osób widzi w cykorii wyłącznie chwast, niegdyś cieszyła się sporym uznaniem. Wzmiankę o tej roślinie można odnaleźć już w średniowiecznych dziełach o tematyce medycznej. Uważana była wówczas za „wyśmienite lekarstwo, które czyści, otwiera i wzmacnia”, a także łagodzi objawy żółtaczki. Obecnie cykoria podróżnik wykorzystywana jest głównie do uśmierzania dolegliwości związanych z układem pokarmowym i wątrobą.

Jak smakuje kawa z korzenia cykorii?

Naturalna kawa bezkofeinowa z korzenia cykorii z powodzeniem może być traktowana jako codzienny napój dla całej rodziny. Jej kolor jest wyjątkowo ciemny i głęboki, a smak intensywny i podszyty subtelną, orzechową goryczką – na tyle jednak delikatną, że nie mąci ona przyjemności ze spożywania kawy. Chociaż napój bardzo dobrze smakuje solo, świetnie odnajdzie się również w duecie z mlekiem lub w łagodnym trio – z mlekiem i miodem. Jeżeli zapragniesz odmiany, dobrym sposobem na wzbogacenie smaku kawy z cykorii jest dodanie do niej przypraw, takich jak cynamon, kardamon czy wanilia. EKO kawa z cykorii Dary Natury to doskonała propozycja dla osób, które szukają godnego zamiennika kawy – zdrowego, rozgrzewającego i nadającego się do picia o każdej porze dnia i nocy.

Dary Natury – kawa z cykorii to produkt stworzony z myślą o wszystkich, którzy szukają zdrowego, bezkofeinowego zamiennika kawy. Czy wiesz, że w odległych czasach, gdy dostęp do prawdziwej kawy był utrudniony, kawa z cykorii była jej powszechnym substytutem? Dziś, choć cieszy się mniejszą popularnością, wciąż ma rzeszę wiernych fanów, którzy doceniają jej smak i właściwości drzemiące w roślinie, z której jest wytwarzana, zwanej cykorią podróżnik. Nie znajdziesz w niej kofeiny, dzięki czemu mogą ją swobodnie i bez ograniczeń pić osoby cierpiące na bezsenność, nadciśnienie i choroby serca. Jeśli zaciekawiło Cię sformułowanie „bez ograniczeń”, spieszymy z rozwinięciem: tak – kawa z cykorii, spożywana nawet w większych ilościach, nie wykazuje negatywnego wpływu na zdrowie!
 
O tym, czy cykoria pobudza, najłatwiej przekonać się na własnej skórze. Wytworzona z niej kawa uważana jest za napój delikatnie pobudzający, jednak potwierdzone właściwości rośliny nie obejmują tego aspektu. Bez wątpienia w przypadku cykorii podróżnik możemy za to mówić o pobudzeniu metabolizmu oraz funkcjonowania jelit, nerek i wątroby – co potwierdzają przeprowadzone badania kliniczne.
 
Kawa z cykorii nie jest wskazana osobom, które borykają się z celiakią lub nietolerancją glutenu.
Choć głównym składnikiem produktu jest mielona cykoria, kawa ta wymaga takiego samego przygotowania jak jej tradycyjny, kofeinowy odpowiednik. Aby sporządzić podstawowy napój, który odwdzięczy się przyjemnym smakiem, wystarczy wsypać do kubka 1 czubatą łyżeczkę kawy i zalać ją wrzątkiem, a następnie parzyć przez około 5–10 minut.
 
Jeżeli chcesz uzyskać bardziej charakterny napar, możesz gotować kawę przez 2–3 minuty. Wręcz przeciwnie – szukasz subtelniejszych smaków? Z powodzeniem złagodzisz smak kawy dodatkiem miodu i mleka lub mleka roślinnego czy śmietanki! Jeśli lubisz jesienno-zimowe wariacje smakowe i rozgrzewające działanie przypraw, do kawy z cykorii możesz również dodać odrobinę cynamonu, kardamonu lub wanilii.
Składniki: mielone korzenie prażonej cykorii* 100%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Pobudzający zamiennik kawy” to jedno z częściej wpisywanych haseł w wyszukiwarkę internetową. Odpowiadając na potrzeby zainteresowanych tematem, marka Dary Natury przygotowała naturalną i ekologiczną alternatywę dla kawy w 100% bazującą na mielonym korzeniu prażonej cykorii. Produkt jest pozbawiony kofeiny i doskonale smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno. Dzięki temu schłodzona kawa z cykorii sprawdzi się w upalne dni, a przygotowana na gorąco i doprawiona aromatycznymi przyprawami zamieni się w rozgrzewający, iście jesienno-zimowy napój. Chociaż świetnie odnajduje się w towarzystwie mleka, mleka roślinnego lub miodu, koneserzy charakternych napojów docenią jej intensywny smak po zalaniu samą wrzącą wodą. Pij tak, jak chcesz i ciesz się zdrową kawą o każdej porze dnia!
 
Jeżeli zainteresowała Cię kawa z cykorii, właściwości drzemiące w roślinie, z której jest wytworzona, mogą okazać się cenną ciekawostką.

Cykoria podróżnik – właściwości

  • Cykoria podróżnik zawiera ogrom minerałów, takich jak magnez, mangan, żelazo, potas, sód, fosfor czy cynk, w jej składzie znajdziesz także witaminy B1 i B2, kwas foliowy oraz witaminę C. Już na wstępie wspominaliśmy o tym, że głównym związkiem aktywnym cykorii jest inulina, czyli polisacharyd uznawany za naturalny prebiotyk. Jej zawartość w korzeniu cykorii sięga nawet 50%. Jak to wszystko przekłada się na działanie prozdrowotne rośliny?
  • Związki aktywne obecne w cykorii korzystnie wpływają na funkcje układu krwionośnego, dbając o zdrowie serca i naczyń krwionośnych;
  • cykoria podróżnik wykazuje korzystny wpływ na układ pokarmowy i pracę wątroby. Wspiera wydzielanie soków żołądkowych i żółci w wątrobie. Za usprawnienie pracy układu pokarmowego odpowiadają także duża ilość zawartego w niej błonnika i inulina wspierająca prawidłową florę bakteryjną jelit;
  • cykoria pozytywnie wpływa na zdrowie nerek, a jej właściwości moczopędne wspomagają oczyszczanie organizmu; 
  • ta niezwykła roślina sprzyja również o zdrowiu stawów i kości.

Information about Dary Natury

Dary Natury Sp. z o. o.
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk

e-mail: biuro@darynatury.pl
tel.: +48 85 672 32 32 

Pojemność:
200 G
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla sportowca
Opis

Kawa z korzenia cykorii Dary Natury 200 g EKO

Kawa z korzenia cykorii to naturalny zamiennik kawy bez kofeiny bazujący na mielonym korzeniu prażonej cykorii. Czym jest cykoria i dlaczego warto znaleźć dla niej miejsce w swojej kuchni? Cykoria podróżnik, bo właśnie tak brzmi jej pełna nazwa, to niepozorny, drobny kwiat często porastający przydroża, ugory i łąki. Ze względu na drobne, niebieskie płatki bywa mylony z chabrem. Choć zdarza się, że to płatki stanowią surowiec zielarski, za najcenniejsze części cykorii uchodzą ziele (Herba cichorii) i wykopywany jesienią lub wczesną wiosną korzeń (Radix cichorii). To właśnie on znalazł się w składzie ekologicznej kawy od Dary Natury! Nie bez powodu – głównym związkiem aktywnym cykorii jest inulina, czyli polisacharyd uznawany za naturalny prebiotyk, której zawartość w korzeniu cykorii sięga aż 50%!
 
Choć dziś spora część osób widzi w cykorii wyłącznie chwast, niegdyś cieszyła się sporym uznaniem. Wzmiankę o tej roślinie można odnaleźć już w średniowiecznych dziełach o tematyce medycznej. Uważana była wówczas za „wyśmienite lekarstwo, które czyści, otwiera i wzmacnia”, a także łagodzi objawy żółtaczki. Obecnie cykoria podróżnik wykorzystywana jest głównie do uśmierzania dolegliwości związanych z układem pokarmowym i wątrobą.

Jak smakuje kawa z korzenia cykorii?

Naturalna kawa bezkofeinowa z korzenia cykorii z powodzeniem może być traktowana jako codzienny napój dla całej rodziny. Jej kolor jest wyjątkowo ciemny i głęboki, a smak intensywny i podszyty subtelną, orzechową goryczką – na tyle jednak delikatną, że nie mąci ona przyjemności ze spożywania kawy. Chociaż napój bardzo dobrze smakuje solo, świetnie odnajdzie się również w duecie z mlekiem lub w łagodnym trio – z mlekiem i miodem. Jeżeli zapragniesz odmiany, dobrym sposobem na wzbogacenie smaku kawy z cykorii jest dodanie do niej przypraw, takich jak cynamon, kardamon czy wanilia. EKO kawa z cykorii Dary Natury to doskonała propozycja dla osób, które szukają godnego zamiennika kawy – zdrowego, rozgrzewającego i nadającego się do picia o każdej porze dnia i nocy.

Dary Natury – kawa z cykorii to produkt stworzony z myślą o wszystkich, którzy szukają zdrowego, bezkofeinowego zamiennika kawy. Czy wiesz, że w odległych czasach, gdy dostęp do prawdziwej kawy był utrudniony, kawa z cykorii była jej powszechnym substytutem? Dziś, choć cieszy się mniejszą popularnością, wciąż ma rzeszę wiernych fanów, którzy doceniają jej smak i właściwości drzemiące w roślinie, z której jest wytwarzana, zwanej cykorią podróżnik. Nie znajdziesz w niej kofeiny, dzięki czemu mogą ją swobodnie i bez ograniczeń pić osoby cierpiące na bezsenność, nadciśnienie i choroby serca. Jeśli zaciekawiło Cię sformułowanie „bez ograniczeń”, spieszymy z rozwinięciem: tak – kawa z cykorii, spożywana nawet w większych ilościach, nie wykazuje negatywnego wpływu na zdrowie!
 
O tym, czy cykoria pobudza, najłatwiej przekonać się na własnej skórze. Wytworzona z niej kawa uważana jest za napój delikatnie pobudzający, jednak potwierdzone właściwości rośliny nie obejmują tego aspektu. Bez wątpienia w przypadku cykorii podróżnik możemy za to mówić o pobudzeniu metabolizmu oraz funkcjonowania jelit, nerek i wątroby – co potwierdzają przeprowadzone badania kliniczne.
 
Kawa z cykorii nie jest wskazana osobom, które borykają się z celiakią lub nietolerancją glutenu.
Choć głównym składnikiem produktu jest mielona cykoria, kawa ta wymaga takiego samego przygotowania jak jej tradycyjny, kofeinowy odpowiednik. Aby sporządzić podstawowy napój, który odwdzięczy się przyjemnym smakiem, wystarczy wsypać do kubka 1 czubatą łyżeczkę kawy i zalać ją wrzątkiem, a następnie parzyć przez około 5–10 minut.
 
Jeżeli chcesz uzyskać bardziej charakterny napar, możesz gotować kawę przez 2–3 minuty. Wręcz przeciwnie – szukasz subtelniejszych smaków? Z powodzeniem złagodzisz smak kawy dodatkiem miodu i mleka lub mleka roślinnego czy śmietanki! Jeśli lubisz jesienno-zimowe wariacje smakowe i rozgrzewające działanie przypraw, do kawy z cykorii możesz również dodać odrobinę cynamonu, kardamonu lub wanilii.
Składniki: mielone korzenie prażonej cykorii* 100%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Pobudzający zamiennik kawy” to jedno z częściej wpisywanych haseł w wyszukiwarkę internetową. Odpowiadając na potrzeby zainteresowanych tematem, marka Dary Natury przygotowała naturalną i ekologiczną alternatywę dla kawy w 100% bazującą na mielonym korzeniu prażonej cykorii. Produkt jest pozbawiony kofeiny i doskonale smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno. Dzięki temu schłodzona kawa z cykorii sprawdzi się w upalne dni, a przygotowana na gorąco i doprawiona aromatycznymi przyprawami zamieni się w rozgrzewający, iście jesienno-zimowy napój. Chociaż świetnie odnajduje się w towarzystwie mleka, mleka roślinnego lub miodu, koneserzy charakternych napojów docenią jej intensywny smak po zalaniu samą wrzącą wodą. Pij tak, jak chcesz i ciesz się zdrową kawą o każdej porze dnia!
 
Jeżeli zainteresowała Cię kawa z cykorii, właściwości drzemiące w roślinie, z której jest wytworzona, mogą okazać się cenną ciekawostką.

Cykoria podróżnik – właściwości

  • Cykoria podróżnik zawiera ogrom minerałów, takich jak magnez, mangan, żelazo, potas, sód, fosfor czy cynk, w jej składzie znajdziesz także witaminy B1 i B2, kwas foliowy oraz witaminę C. Już na wstępie wspominaliśmy o tym, że głównym związkiem aktywnym cykorii jest inulina, czyli polisacharyd uznawany za naturalny prebiotyk. Jej zawartość w korzeniu cykorii sięga nawet 50%. Jak to wszystko przekłada się na działanie prozdrowotne rośliny?
  • Związki aktywne obecne w cykorii korzystnie wpływają na funkcje układu krwionośnego, dbając o zdrowie serca i naczyń krwionośnych;
  • cykoria podróżnik wykazuje korzystny wpływ na układ pokarmowy i pracę wątroby. Wspiera wydzielanie soków żołądkowych i żółci w wątrobie. Za usprawnienie pracy układu pokarmowego odpowiadają także duża ilość zawartego w niej błonnika i inulina wspierająca prawidłową florę bakteryjną jelit;
  • cykoria pozytywnie wpływa na zdrowie nerek, a jej właściwości moczopędne wspomagają oczyszczanie organizmu; 
  • ta niezwykła roślina sprzyja również o zdrowiu stawów i kości.

Information about Dary Natury

Dary Natury Sp. z o. o.
Koryciny 73,
17-315 Grodzisk

e-mail: biuro@darynatury.pl
tel.: +48 85 672 32 32 

Pojemność:
200 G
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla sportowca

Opinie

5.0 / 5

Liczba recenzji 1

Opinie

1

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...