Nalewka z Rdestowca japońskiego Nanga 50ml
Nalewka glistnik Nanga 50ml
Ten produkt nie posiada jeszcze opini.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Najważniejsze cechy:
- Nalewka zawiera alkohol!
- Glistnik jest bogat w alkaloidy izochinolinowe.
- Produkt z czystym składem.
19,43 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Nalewka zawiera alkohol!
- Glistnik jest bogat w alkaloidy izochinolinowe.
- Produkt z czystym składem.
Opis
Nalewka glistnik Nanga 50ml
Nalewka glistnik Nanga:- Jedna porcja zakraplacza do trzech razy dziennie.
- Do użytku zewnętrznego
- Według aktualnych wytycznych EFSA i GIS, glistnik nie powinien być stosowany doustnie z uwagi na potencjalnie toksyczny wpływ na wątrobę. Stąd też produkt oferowany przez nas jest przeznaczony wyłącznie do zastosowań zewnętrznych.
- Nie przekraczać zalecanych dawek. W przypadku kuracji trwającej dłużej niż 4 tygodnie zaleca się badanie poziomu enzymów wątrobowych.
- 1 miarka (nabranie pipety) to 15 kropli nalewki. 30 kropli mieści się w 1 ml.
- Zalecane stężenie w gotowym preparacie 5-50%
Przechowywanie:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią. Osad jest zjawiskiem naturalnym.Skład:
Tinctura Chelidonii 1:1 Ziele glistnika, certyfikowany alkohol etylowy, gliceryna roślinna, woda oczyszczona, ocet jabłkowy. Glistnik jaskółcze ziele zawiera w swoim składzie około 30 alkaloidów m.in. alkaloidy izochinolinowe (chelidonina, chelerytryna, koptyzyna, sangwinaryna, berberyna), a także kwasy organiczne: jabłkowy, cytrynowy i chelidonowy. Obecne są też pochodne kwasu cynamonowego i benzoesowego. W liściach, łodygach i kwiatach dominują związki flawonoidowe z grupy flawonoli – pochodne kwercetyny i kemferolu.
Glistnik jaskółcze ziele (Chelidonium majus) występuje naturalnie w Europie (także w Polsce), Azji i Ameryce Południowej. Pierwsze wzmianki na temat stosowania glistnika w celach leczniczych znaleziono już w „Papirusie Ebersa” datowanym na lata 1550-1553 p.n.e. o glistniku pisała również m.in. Hildegarda z Bingen a także Paracelsus.
Surowcem zielarskim są korzenie, ziele, same owoce lub liście – wszystkie części rośliny są bogate w alkaloidy izochinolinowe. Ziele należy zbierać w okresie kwitnienia lub podczas owocowania (maj, czerwiec) – należy je przechowywać szczelnie zamknięte, bez dostępu do światła.
Pojemność:
50 ML
Składniki:
Ocet jabłkowy
Glistnik ziele
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Opis
Nalewka glistnik Nanga 50ml
Nalewka glistnik Nanga:
sposób użycia
- Jedna porcja zakraplacza do trzech razy dziennie.
- Do użytku zewnętrznego
- Według aktualnych wytycznych EFSA i GIS, glistnik nie powinien być stosowany doustnie z uwagi na potencjalnie toksyczny wpływ na wątrobę. Stąd też produkt oferowany przez nas jest przeznaczony wyłącznie do zastosowań zewnętrznych.
- Nie przekraczać zalecanych dawek. W przypadku kuracji trwającej dłużej niż 4 tygodnie zaleca się badanie poziomu enzymów wątrobowych.
- 1 miarka (nabranie pipety) to 15 kropli nalewki. 30 kropli mieści się w 1 ml.
- Zalecane stężenie w gotowym preparacie 5-50%
Przechowywanie:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Składniki
Skład:
Tinctura Chelidonii 1:1 Ziele glistnika, certyfikowany alkohol etylowy, gliceryna roślinna, woda oczyszczona, ocet jabłkowy. Glistnik jaskółcze ziele zawiera w swoim składzie około 30 alkaloidów m.in. alkaloidy izochinolinowe (chelidonina, chelerytryna, koptyzyna, sangwinaryna, berberyna), a także kwasy organiczne: jabłkowy, cytrynowy i chelidonowy. Obecne są też pochodne kwasu cynamonowego i benzoesowego. W liściach, łodygach i kwiatach dominują związki flawonoidowe z grupy flawonoli – pochodne kwercetyny i kemferolu.
Właściwości
Glistnik jaskółcze ziele (Chelidonium majus) występuje naturalnie w Europie (także w Polsce), Azji i Ameryce Południowej. Pierwsze wzmianki na temat stosowania glistnika w celach leczniczych znaleziono już w „Papirusie Ebersa” datowanym na lata 1550-1553 p.n.e. o glistniku pisała również m.in. Hildegarda z Bingen a także Paracelsus.
Surowcem zielarskim są korzenie, ziele, same owoce lub liście – wszystkie części rośliny są bogate w alkaloidy izochinolinowe. Ziele należy zbierać w okresie kwitnienia lub podczas owocowania (maj, czerwiec) – należy je przechowywać szczelnie zamknięte, bez dostępu do światła.
Cechy produktu
Pojemność:
50 ML
Składniki:
Ocet jabłkowy
Glistnik ziele
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.