• - 12 % taniej
  • Bestseller

EKO Zakwas chlebowy Dary Natury 35 g

1 / 5 (opinie: 1)
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 60 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5904538032494

Najważniejsze cechy:

  • Wyprodukowany ze składników najwyższej jakości.
  • Nadaje naszym chlebom wyjątkowego smaku i aromatu.
  • Masa netto: 35 g.
6,19 zł 5,45 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najniższa cena w ciągu 30 dni przed promocją: 5,45 zł
Kupując ten produkt, zyskasz 1 punkt.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5904538032494

Najważniejsze cechy:

  • Wyprodukowany ze składników najwyższej jakości.
  • Nadaje naszym chlebom wyjątkowego smaku i aromatu.
  • Masa netto: 35 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

EKO Zakwas chlebowy Dary Natury to naturalny i ekologiczny starter do wypieku pysznego chleba domowego. Wyprodukowany z najlepszej jakości składników, ten zakwas to idealny sposób na przygotowanie zdrowego i smacznego pieczywa bez dodatku sztucznych substancji. Dzięki starannej fermentacji, EKO zakwas chlebowy ten nadaje chlebowi wyjątkowy aromat i delikatny kwasowy smak. Produkt Dary Natury to doskonały wybór dla tych, którzy cenią tradycyjne metody wypieku chleba oraz dbają o ekologiczne i naturalne składniki w swojej kuchni. Odkryj radość pieczenia chleba w domowym zaciszu z EKO Zakwasem chlebowym Dary Natury.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przepis na 3 bochenki chleba:
Potrzebne składniki:
  • ekologiczny zakwas chlebowy żytni Dary Natury – 35 g,
  • ekologiczna mąka żytnia Dary Natury typ 580 – 2 kg,
  • sól 4,5 łyżeczki.
Przygotowanie zakwasu:
1. Wybudzanie zakwasu: zawartość saszetki z zakwasem wsypać do szklanego słoika i dolać 35 ml ciepłej wody (40°C). Wymieszać drewnianą łyżką, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić do momentu połączenia składników w jednolitą, gładką masę (ok. 60 min).
2. Dokarmienie zakwasu: do litrowego, szklanego słoika wsypać 200 g mąki, dolać 200 ml ciepłej wody (40°C), a następnie dodać wybudzony zakwas. Wszystkie składniki wymieszać, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić  w ciepłe miejsce na 12- 20 godzin (w zależności od rodzaju mąki i temperatury otoczenia).
W momencie zwiększenia objętości i pojawienia się pęcherzyków powierza, zakwas jest gotowy do użycia. Porcja przeznaczona do przygotowanie około 3 bochenków chleba.
Przygotowanie chleba:
1. Mąkę (1,8 kg) wsypujemy do misy, mieszamy z solą. Dodajemy aktywny zakwas, wlewamy 1,5 l letniej wody i krótko wyrabiamy ciasto do połączenia składników.
2. Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto przekładamy do środka. Zwilżamy dłoń wodą i wyrównujemy wierzch. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 4-5 h w ciepłym miejscu, bez przeciągów.
3. Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni. Wierzch wyrośniętego ciasta skrapiamy wodą i wkładamy formę do piekarnika. Pieczemy ok. 60 minut.
Jeśli używamy mniejszej ilości zakwasu a kolejny wypiek planujemy następnego dnia, zakwas powinniśmy przechowywać w ciepłym miejscu i dokarmiać go co 24 godziny. Zakwas dokarmiamy analogicznie, dodając do słoika 35 g mąki i 35g letniej wody, następnie łącząc składniki drewnianą łyżką.
Jeśli planujemy piec chleb okazjonalnie, zakwas przechowujemy w lodówce, pamiętając o tym, by tylko przykryć go zakrętką, a nie zakręcać słoika. Tak przechowywany zakwas nie wymaga codziennego dokarmiania, wystarczy by był karmiony raz w tygodniu. Aby dokarmić zakwas przechowywany w lodówce, należy wcześniej wyjąć go z lodówki na ok. 2-3 godziny, następnie dokarmić, wymieszać i znów odstawić w ciepłe miejsce na 10-12 godzin.
Składniki: zakwas chlebowy żytni liofilizowany (mąka żytnia, woda)*.
*produkt rolnictwa ekologicznego

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100g produktu:
  • Wartość energetyczna:
    1558 kJ / 368 kcal
  • Tłuszcz:
    1,7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,3 g
  • Węglowodany:
    83 g
  • w tym cukry:
    1,1 g
  • Błonnik:
    8,3 g
  • Białko:
    9 g
  • Sól:
    2,1 g
Pojemność:
35 G
Składniki:
Woda
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Opis
EKO Zakwas chlebowy Dary Natury to naturalny i ekologiczny starter do wypieku pysznego chleba domowego. Wyprodukowany z najlepszej jakości składników, ten zakwas to idealny sposób na przygotowanie zdrowego i smacznego pieczywa bez dodatku sztucznych substancji. Dzięki starannej fermentacji, EKO zakwas chlebowy ten nadaje chlebowi wyjątkowy aromat i delikatny kwasowy smak. Produkt Dary Natury to doskonały wybór dla tych, którzy cenią tradycyjne metody wypieku chleba oraz dbają o ekologiczne i naturalne składniki w swojej kuchni. Odkryj radość pieczenia chleba w domowym zaciszu z EKO Zakwasem chlebowym Dary Natury.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przepis na 3 bochenki chleba:
Potrzebne składniki:
  • ekologiczny zakwas chlebowy żytni Dary Natury – 35 g,
  • ekologiczna mąka żytnia Dary Natury typ 580 – 2 kg,
  • sól 4,5 łyżeczki.
Przygotowanie zakwasu:
1. Wybudzanie zakwasu: zawartość saszetki z zakwasem wsypać do szklanego słoika i dolać 35 ml ciepłej wody (40°C). Wymieszać drewnianą łyżką, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić do momentu połączenia składników w jednolitą, gładką masę (ok. 60 min).
2. Dokarmienie zakwasu: do litrowego, szklanego słoika wsypać 200 g mąki, dolać 200 ml ciepłej wody (40°C), a następnie dodać wybudzony zakwas. Wszystkie składniki wymieszać, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić  w ciepłe miejsce na 12- 20 godzin (w zależności od rodzaju mąki i temperatury otoczenia).
W momencie zwiększenia objętości i pojawienia się pęcherzyków powierza, zakwas jest gotowy do użycia. Porcja przeznaczona do przygotowanie około 3 bochenków chleba.
Przygotowanie chleba:
1. Mąkę (1,8 kg) wsypujemy do misy, mieszamy z solą. Dodajemy aktywny zakwas, wlewamy 1,5 l letniej wody i krótko wyrabiamy ciasto do połączenia składników.
2. Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto przekładamy do środka. Zwilżamy dłoń wodą i wyrównujemy wierzch. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 4-5 h w ciepłym miejscu, bez przeciągów.
3. Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni. Wierzch wyrośniętego ciasta skrapiamy wodą i wkładamy formę do piekarnika. Pieczemy ok. 60 minut.
Jeśli używamy mniejszej ilości zakwasu a kolejny wypiek planujemy następnego dnia, zakwas powinniśmy przechowywać w ciepłym miejscu i dokarmiać go co 24 godziny. Zakwas dokarmiamy analogicznie, dodając do słoika 35 g mąki i 35g letniej wody, następnie łącząc składniki drewnianą łyżką.
Jeśli planujemy piec chleb okazjonalnie, zakwas przechowujemy w lodówce, pamiętając o tym, by tylko przykryć go zakrętką, a nie zakręcać słoika. Tak przechowywany zakwas nie wymaga codziennego dokarmiania, wystarczy by był karmiony raz w tygodniu. Aby dokarmić zakwas przechowywany w lodówce, należy wcześniej wyjąć go z lodówki na ok. 2-3 godziny, następnie dokarmić, wymieszać i znów odstawić w ciepłe miejsce na 10-12 godzin.
Składniki: zakwas chlebowy żytni liofilizowany (mąka żytnia, woda)*.
*produkt rolnictwa ekologicznego

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100g produktu:
  • Wartość energetyczna:
    1558 kJ / 368 kcal
  • Tłuszcz:
    1,7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,3 g
  • Węglowodany:
    83 g
  • w tym cukry:
    1,1 g
  • Błonnik:
    8,3 g
  • Białko:
    9 g
  • Sól:
    2,1 g
Pojemność:
35 G
Składniki:
Woda
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru

Opinie

1.0 / 5

Liczba recenzji 1

Opinie

0

0

0

0

1

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...