Yerba Mate Dary Natury 25sasz. EKO
- Promocja
- Bestseller
EKO Liofilizowana herbata jesienno zimowa Dary Natury 50 g
Najważniejsze cechy:
- Zawiera liofilizowane owoce i zioła.
- Doskonała w chłodniejsze dni.
- Masa netto: 50 g.
Najważniejsze cechy:
- Zawiera liofilizowane owoce i zioła.
- Doskonała w chłodniejsze dni.
- Masa netto: 50 g.
Opis
EKO Liofilizowana herbata Dary Natury, polecana szczególnie w chłodniejszym sezonie. Zawarte w mieszance Dary Natury owoce róży i czarnego bzu wpływają korzystnie na odporność organizmu, a kwiaty ślazu i dziewanny wspierają zdrowie dróg oddechowych. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji surowce zachowały swój intensywny kolor, zapach oraz cenne wartości odżywcze.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Warunki przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym, w suchym i zacienionym miejscu.
Składniki aktywne:
-
Wartość energetyczna:3 kJ / 1 kcal
-
Tłuszcz:1 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0 g
-
Węglowodany:
-
w tym cukry:0 g
-
Białko:
-
Sól:0 g
EKO Liofilizowana herbata Dary Natury, polecana szczególnie w chłodniejszym sezonie. Zawarte w mieszance Dary Natury owoce róży i czarnego bzu wpływają korzystnie na odporność organizmu, a kwiaty ślazu i dziewanny wspierają zdrowie dróg oddechowych. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji surowce zachowały swój intensywny kolor, zapach oraz cenne wartości odżywcze.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Warunki przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym, w suchym i zacienionym miejscu.
Składniki aktywne:
-
Wartość energetyczna:3 kJ / 1 kcal
-
Tłuszcz:1 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0 g
-
Węglowodany:
-
w tym cukry:0 g
-
Białko:
-
Sól:0 g