Jednym z wakacyjnych deserów, które prawdopodobnie każdy z nas kojarzy są gofry! To, z jaką łatwością można je spotkać właściwie na każdym rogu w każdej miejscowości – zwłaszcza turystycznej – sprawiło, że stały się niejako symbolem wakacji w Polsce! Gofry są najczęściej kojarzone z miękkim placuszkiem podawanym z wysoką kopą bitej śmietany, udekorowanej owocami czy kolorowymi posypkami. Im słodziej, tym lepiej! Gofry mogą jednak być też zdrową przekąską. Nie wierzysz? Naprawdę! Jak dokonać tego, by ta niezdrowa przekąska, nagle stała się czymś wartościowym w naszej diecie? Sekret tkwi w składnikach!
Poniżej przedstawiamy Ci przepis na zdrowe gofry z wykorzystaniem BIO kakao, dzięki któremu gofry nabiorą ciekawego koloru, a przy okazji zyskają na wartościach odżywczych. Wysokiej jakości kakao zawiera minerały takie jak potas, magnez czy żelazo, które są bardzo ważnymi elementami zrównoważonej i zbilansowanej diety każdego człowieka. Wypróbuj nasz przepis i ciesz się zdrową wersją gofrów. Możesz je jeść z dowolnymi dodatkami!
Przepis na zdrowe gofry z BIO kakao
Składniki:
- 3 jajka
- 35 g mascarpone
- 10 g BIO kakao Biowen
- 50 g masła orzechowego
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszaj, np. blenderem i smaż gofry na suchej gofrownicy.
Możesz je podawać z ulubionym jogurtem i świeżymi owocami!
Źródło: przepisowy__pamietnik
Leave a Comment