Nie wszyscy wiedzą, że możemy się pochwalić swoimi własnymi „super foods”, którymi są nasiona siemienia lnianego. Podczas gdy cały świat szaleje na punkcie różnych egzotycznych nowinek i składników, które mogą...
Witamina B12 jest jedną z najważniejszych witamin w naszym organizmie. Skutki jej braku mogą być bardzo poważne i prowadzić do stopniowego wyniszczenia naszego organizmu, zaburzeń pracy poszczególnych układów, a w...
Wraz ze wzrostem zainteresowania społeczeństwa zdrowym odżywianiem, prym w naszej kuchni zaczęły wieść produkty, które stopniowo wypierają tradycyjne, używane w naszej kuchni od pokoleń. Tak też jest w przypadku kaszy...
Wszyscy dobrze znamy z kuchni takie odmiany ryżu jak jaśminowy, paraboliczny czy brązowy. Ale co z czerwonym ryżem? W dzisiejszym wpisie dowiemy się, jakie właściwości ma czerwony ryż i dlaczego...
Pyłek pszczeli to substancja pochodzenia naturalnego, która często jest nazywana również pyłkiem kwiatowym. Skrywa ona w sobie ogromną ilość dobroczynnych substancji, które mają zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Dzięki dużej...
Oliwa z oliwek to jeden z najbardziej docenianych produktów spożywczych, które możemy znaleźć w naszej kuchni. Uznaje się ją za jeden z superfoods’ów, czyli tych artykułów, które posiadają najwięcej witamin,...
Po preparaty na wzmocnienie odporności warto sięgać w okresach wzmożonej zachorowalności, a także na przestrzeni pór roku takich jak zima i wiosna lub lato i jesień. Suplementy na wzmocnienie organizmu...
Olejki eteryczne coraz częściej są wykorzystywane w aromaterapii. Jest to oddziaływanie na nasze ciało i organizm za pomocą olejków eterycznych. Cały proces jest jedna z metod objawowego leczenia dolegliwości występujących...
Zielona kawa na odchudzanie to hit czy kit? Wokół zielonej kawy narosło bardzo dużo mitów, a w Internecie możemy znaleźć masę kontrowersyjnych informacji o jej działaniach, przeznaczeniu, a także zbawiennym...