- - 15 % taniej
- Obecnie brak na stanie
- Bestseller
Płatki drożdżowe nieaktywne Targroch 100 g
Najważniejsze cechy:
- Naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku.
- Bogate źródło witamin i minerałów.
- Substytut serów dla wegan.
- Masa netto: 100 g.
Najważniejsze cechy:
- Naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku.
- Bogate źródło witamin i minerałów.
- Substytut serów dla wegan.
- Masa netto: 100 g.
Opis
Płatki drożdżowe nieaktywne Targroch 100 g
Naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku, obowiązkowy składnik roślinnej kuchni, bogate źródło witamin i minerałów oraz substytut serów w menu wegan. Płatki drożdżowe - co to takiego, jak wykorzystać je w kuchni i…
… ile wspólnego mają z drożdżami?
Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży, którą można spożywać bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku.
Sekretny składnik czy wymysł roślinożerców?
Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką jajek w roślinnym majonezie, omlecie lub tofucznicy. Poza walorami smakowymi płatki drożdżowe mają także praktyczne funkcje w diecie wegetarian i wegan. Wzbogacone nimi potrawy są doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy B, minerałów i aminokwasów.
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna1403 kJ / 335 kcal
-
Tłuszcz5 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g
-
Węglowodany27,5 g
-
w tym cukry2 g
-
Błonnik20 g
-
Białko45 g
-
Sól**0,04 g
-
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Płatki drożdżowe nieaktywne Targroch 100 g
Naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku, obowiązkowy składnik roślinnej kuchni, bogate źródło witamin i minerałów oraz substytut serów w menu wegan. Płatki drożdżowe - co to takiego, jak wykorzystać je w kuchni i…
… ile wspólnego mają z drożdżami?
Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży, którą można spożywać bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku.
Sekretny składnik czy wymysł roślinożerców?
Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką jajek w roślinnym majonezie, omlecie lub tofucznicy. Poza walorami smakowymi płatki drożdżowe mają także praktyczne funkcje w diecie wegetarian i wegan. Wzbogacone nimi potrawy są doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy B, minerałów i aminokwasów.
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna1403 kJ / 335 kcal
-
Tłuszcz5 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g
-
Węglowodany27,5 g
-
w tym cukry2 g
-
Błonnik20 g
-
Białko45 g
-
Sól**0,04 g
-
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.