Kategorie

Filtruj:
Cena:
Producent:
+ pokaż więcej - pokaż mniej
Składniki:
Dla kogo?:
+ pokaż więcej - pokaż mniej
Dieta:
Certyfikat:
Postać:
Pojemność:
Cechy dodatkowe:

Tapioka

Tapioka jest coraz powszechniej znana jako bezglutenowa i hipoalergiczna alternatywa tradycyjnej mąki. Wytwarza się ją z manioku – egzotycznej rośliny, którą spotkać można w Ameryce Południowej i Ameryce Środkowej. Należy jednak pamiętać, że w surowej formie roślina ta jest trująca. Dopiero poddanie jej obróbce sprawia, że mąka z tapioki nadaje się do spożycia. Kolejno, kiedy bulwa zostaje mocno zmielona, powstaje proszek przypominający mąkę. Kiedy bulwa jest mielona delikatnie, uzyskuje się drobne gran...

Czytaj więcej +

Tapioka jest coraz powszechniej znana jako bezglutenowa i hipoalergiczna alternatywa tradycyjnej mąki. Wytwarza się ją z manioku – egzotycznej rośliny, którą spotkać można w Ameryce Południowej i Ameryce Środkowej. Należy jednak pamiętać, że w surowej formie roślina ta jest trująca. Dopiero poddanie jej obróbce sprawia, że mąka z tapioki nadaje się do spożycia. Kolejno, kiedy bulwa zostaje mocno zmielona, powstaje proszek przypominający mąkę. Kiedy bulwa jest mielona delikatnie, uzyskuje się drobne granulki (często nazywane perełkami) podobne do ziaren kaszy. Obie wersje zmielonej bulwy manioku zawierają wiele witamin i składników odżywczych, posiadają także liczne właściwości, a co za tym idzie – szerokie zastosowanie. Opisujemy je poniżej.

Czytaj mniej -
Widok:
Produktów: 3
Loading...