• Bestseller

Imbir Dary Natury 200g EKO

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 6 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903246860412

Najważniejsze cechy:

  • Idealny jako przyprawa do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny.
  • Dodaje delikatnego smaku potrawom.
  • Można dodawać do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
29,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 7 punktów.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903246860412

Najważniejsze cechy:

  • Idealny jako przyprawa do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny.
  • Dodaje delikatnego smaku potrawom.
  • Można dodawać do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Imbir Dary Natury 200g EKO

Choć zdążył rozgościć się w kuchniach całego świata, w rzeczywistości na nasze stoły przywędrował z Azji. Cenimy go za charakterystyczny pikantno-korzenny smak, który znakomicie rozgrzewa i dodaje potrawom egzotycznego charakteru, lecz na uznanie zasługują także (lub przede wszystkim!) wartość odżywcza imbiru i jego niesamowite właściwości zdrowotne. Nie bez powodu ekologiczny imbir to stały bywalec jesienno-zimowych potraw i napojów! Czy znasz jego wszystkie właściwości? Sprawdź!

O tym, że imbir leczniczy to wierny przyjaciel układu odpornościowego, prawdopodobnie nikomu nie musimy przypominać. Roślina działa przeciwzapalnie,  wspierając witalność organizmu. Być może obiło Ci się o uszy, że korzyści imbiru obejmują także działanie przeciwwymiotne. Potwierdzamy – Dary Natury Imbir docenią osoby borykające się z chorobą lokomocyjną i częstymi nudnościami innego pochodzenia. Dodawany do posiłków ekologiczny imbir przysłuży się również układowi pokarmowemu, sercu, stawom i mięśniom, zapewniając Ci sowitą porcję zdrowia prosto z natury!

Imbir mielony BIO to w 100% naturalna przyprawa o wegańskim składzie.

Sposób użycia imbiru

Zastosowania imbiru w kuchni można mnożyć bez końca! Dary Natury – imbir EKO świetnie odnajduje się w towarzystwie miodu i cytryny, z którymi wspólnie udoskonala smak jesiennych herbat. Szczyptę imbiru można także przemycić do jesiennych zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Przyprawa pierwszorzędnie komponuje się z ryżem i makaronami obdarzonymi azjatycką nutą, a także deserami, marynowaną dynią, zdrowymi koktajlami czy kompotem.

Maksymalna porcja przyprawy, której nie należy przekraczać, to 1–2 łyżeczek sproszkowanego imbiru EKO na dobę.

Skład
imbir* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego

Korzyści zdrowotne imbiru – właściwości

Dary Natury – imbir certyfikowany jest równie charakterny w smaku, jak i w działaniu! Dba o odporność, poskramia stany zapalne i podnosi witalność, co czyni go ważnym wsparciem jesienno-zimowej diety. Choć to świetny początek, korzyści imbiru jest znacznie więcej! Regularnie stosowana przyprawa przysłuży się pracy serca i układu krążenia, wesprze zdrowie układu pokarmowego, usprawni procesy trawienne i uśmierzy nudności. Wśród udowodnionych właściwości tkwiących w imbirze wspomina się także jego wpływ na metabolizm węglowodanów i zdolność do regulowania poziomu cukru we krwi.

Ekologiczny imbir polecany jest również osobom w stanie psychicznego lub fizycznego wyczerpania – w tym sportowcom borykającym się ze zmęczeniem mięśni i bólem stawów.

Ekologiczny imbir – dlaczego jest lepszy? 524 zzs

Kupując imbir EKO, zyskujesz pewność, że przy jego produkcji nie zastosowano sztucznych nawozów, pestycydów, substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku. Czy wiesz, że chcąc uzyskać certyfikat EKO, produkt musi przejść szereg procesów kontrolnych, a jego produkcja musi uwzględniać dobrostan środowiska? Na każdym etapie produkcji stosuje się także szczegółowe wytyczne określone prawem! Można więc śmiało napisać, że ekologiczny imbir jest maksymalnie zdrowy i wartościowy, a sam proces produkcyjny – przyjazny naturze.

Pojemność:
200 G
Składniki:
Imbir
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Opis

Imbir Dary Natury 200g EKO

Choć zdążył rozgościć się w kuchniach całego świata, w rzeczywistości na nasze stoły przywędrował z Azji. Cenimy go za charakterystyczny pikantno-korzenny smak, który znakomicie rozgrzewa i dodaje potrawom egzotycznego charakteru, lecz na uznanie zasługują także (lub przede wszystkim!) wartość odżywcza imbiru i jego niesamowite właściwości zdrowotne. Nie bez powodu ekologiczny imbir to stały bywalec jesienno-zimowych potraw i napojów! Czy znasz jego wszystkie właściwości? Sprawdź!

O tym, że imbir leczniczy to wierny przyjaciel układu odpornościowego, prawdopodobnie nikomu nie musimy przypominać. Roślina działa przeciwzapalnie,  wspierając witalność organizmu. Być może obiło Ci się o uszy, że korzyści imbiru obejmują także działanie przeciwwymiotne. Potwierdzamy – Dary Natury Imbir docenią osoby borykające się z chorobą lokomocyjną i częstymi nudnościami innego pochodzenia. Dodawany do posiłków ekologiczny imbir przysłuży się również układowi pokarmowemu, sercu, stawom i mięśniom, zapewniając Ci sowitą porcję zdrowia prosto z natury!

Imbir mielony BIO to w 100% naturalna przyprawa o wegańskim składzie.

Sposób użycia imbiru

Zastosowania imbiru w kuchni można mnożyć bez końca! Dary Natury – imbir EKO świetnie odnajduje się w towarzystwie miodu i cytryny, z którymi wspólnie udoskonala smak jesiennych herbat. Szczyptę imbiru można także przemycić do jesiennych zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Przyprawa pierwszorzędnie komponuje się z ryżem i makaronami obdarzonymi azjatycką nutą, a także deserami, marynowaną dynią, zdrowymi koktajlami czy kompotem.

Maksymalna porcja przyprawy, której nie należy przekraczać, to 1–2 łyżeczek sproszkowanego imbiru EKO na dobę.

Skład
imbir* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego

Korzyści zdrowotne imbiru – właściwości

Dary Natury – imbir certyfikowany jest równie charakterny w smaku, jak i w działaniu! Dba o odporność, poskramia stany zapalne i podnosi witalność, co czyni go ważnym wsparciem jesienno-zimowej diety. Choć to świetny początek, korzyści imbiru jest znacznie więcej! Regularnie stosowana przyprawa przysłuży się pracy serca i układu krążenia, wesprze zdrowie układu pokarmowego, usprawni procesy trawienne i uśmierzy nudności. Wśród udowodnionych właściwości tkwiących w imbirze wspomina się także jego wpływ na metabolizm węglowodanów i zdolność do regulowania poziomu cukru we krwi.

Ekologiczny imbir polecany jest również osobom w stanie psychicznego lub fizycznego wyczerpania – w tym sportowcom borykającym się ze zmęczeniem mięśni i bólem stawów.

Ekologiczny imbir – dlaczego jest lepszy? 524 zzs

Kupując imbir EKO, zyskujesz pewność, że przy jego produkcji nie zastosowano sztucznych nawozów, pestycydów, substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku. Czy wiesz, że chcąc uzyskać certyfikat EKO, produkt musi przejść szereg procesów kontrolnych, a jego produkcja musi uwzględniać dobrostan środowiska? Na każdym etapie produkcji stosuje się także szczegółowe wytyczne określone prawem! Można więc śmiało napisać, że ekologiczny imbir jest maksymalnie zdrowy i wartościowy, a sam proces produkcyjny – przyjazny naturze.

Pojemność:
200 G
Składniki:
Imbir
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...