• Bestseller

Naturalna Witamina E Aliness 400IU 100 kaps

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 11 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5902596935658

Najważniejsze cechy:

  • Pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
  • Naturalna forma witaminy E.
  • 100 kapsułek w opakowaniu.
44,90 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 11 punktów.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5902596935658

Najważniejsze cechy:

  • Pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
  • Naturalna forma witaminy E.
  • 100 kapsułek w opakowaniu.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Naturalna Witamina E Aliness 400IU 100 kaps

Naturalna Witamina E Aliness pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Witamina E, zwana "witaminą młodości", bierze udział w wielu ważnych procesach w organizmie człowieka. Jest to  to grupa związków określanych mianem tokoferoli ( toferole i tokotrienole o podobnej aktywności fizjologicznej). Wraz z witaminami A, D i K należą one do grupy witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Oznacza to, że są  magazynowane w organizmie (a nie wydalane z moczem lub potem, jak witaminy rozpuszczalne w wodzie), głównie w tkance tłuszczowej i nadnerczach. Witamina  E syntetyzowana jest wyłącznie przez rośliny, aczkolwiek można ją znaleźć również w niektórych produktach zwierzęcych. Najbogatszym naturalnym źródłem witaminy E są nasiona, orzechy oraz tłuszcze (oleje) z nich pozyskiwane: słonecznikowy, z pestek dyni, sezamowy, migdałowy, z orzechów włoskich, z kiełków pszenicy, z pestek winogron. Forma olejowa  jest więc najlepszą formą podania  tej witaminy zarówno z dietą jak i w suplementach diety. Dodatkowo, przyswajanie "witaminy młodości" przez organizm wspomagają inne witaminy, takie jak witamina A, kompleks witamin  z grupy B, witamina C, mangan, selen, fosfor oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT).

Warto wiedzieć, że na rynku dostępne są różne formy chemiczne witaminy E:

  • D-alfa-tokoferol,
  • DL-alfa-tokoferol,
  • Octan D-alfa-tokoferylu,
  • Octan DL-alfa-tokoferylu,
  • Bursztynian D-alfa-tokoferylu
Związki zaczynające się od DL to są syntetyczne (sztuczne) postacie witaminy E uzyskiwane w sposób chemiczny. Związki zaczynające się od D pochodzą z naturalnych źródeł. Naturalna postać witaminy E została uznana za silniejszą od postaci syntetycznej. Amerykańska Administracja Leków i Żywności (FDA), Światowa Organizacje Zdrowia (WHO) oraz Farmakopea Stanów Zjednoczonych (USP), potwierdziły, że ekwiwalentem 1 grama naturalnej witaminy E jest 1,36 grama witaminy syntetycznej. Jednak najnowsze badania w tym zakresie pokazują, że przewaga absorpcji naturalnej witaminy w stosunku do syntetycznej może być nawet dwukrotna.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania:

1 kapsułka co 2 dni, w trakcie posiłku. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Warunki przechowywania:

Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.

Składniki:

naturalna witamina E (octan d-alfa-tokoferylu), substancja wypełniająca - olej słonecznikowy, żelatyna wołowa, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol, woda.
Tokoferole (witamina E)  są dość odporne na wysoką temperaturę ale degradują w trakcie mrożenia, w warunkach dostępu tlenu a także przy ekspozycji na światło słoneczne dlatego warto np. oleje  i orzechy przechowywać w szafce, w zamkniętym opakowaniu. Witamina E jest jednym z najsilniejszych antyoksydantów,  neutralizuje wolne rodniki niszczące DNA komórek. Zapobiega utlenianiu wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (PUFA – Polyunsaturated Fatty Acids) obecnych zarówno w błonach komórkowych jak i we krwi. Dzięki  właściwościom antyoksydacyjnym opóźnia proces starzenia się skóry- stąd  nazwa „witamina młodości”. Witamina E, poza właściwościami przeciwutleniającymi, pełni w organizmie również inne funkcje, np uczestniczy w regulacji aktywności kinazy białkowej C, enzymu biorącego udział w przekazywaniu sygnałów w obrębie komórek. Tylko dobrze zbilansowana dieta w pełni zaspokaja potrzeby organizmu na witaminę E. Niestety w czasach wszechobecnej wysoko przetworzonej żywności, nadmiernej aktywności zawodowej, a także spotykających nas często sytuacji stresowych, trudno jest dostarczyć organizmowi niezbędnych ilości tej cennej witaminy. Zdaniem ekspertów dzienne zapotrzebowanie na witaminę E jest zróżnicowane i zależy m.in. od wieku, płci i stanu fizjologicznego.
Pojemność:
100 kaps
Składniki:
Witamina E Olej słonecznikowy
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegetarian Bez glutenu
Opis

Naturalna Witamina E Aliness 400IU 100 kaps

Naturalna Witamina E Aliness pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Witamina E, zwana "witaminą młodości", bierze udział w wielu ważnych procesach w organizmie człowieka. Jest to  to grupa związków określanych mianem tokoferoli ( toferole i tokotrienole o podobnej aktywności fizjologicznej). Wraz z witaminami A, D i K należą one do grupy witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Oznacza to, że są  magazynowane w organizmie (a nie wydalane z moczem lub potem, jak witaminy rozpuszczalne w wodzie), głównie w tkance tłuszczowej i nadnerczach. Witamina  E syntetyzowana jest wyłącznie przez rośliny, aczkolwiek można ją znaleźć również w niektórych produktach zwierzęcych. Najbogatszym naturalnym źródłem witaminy E są nasiona, orzechy oraz tłuszcze (oleje) z nich pozyskiwane: słonecznikowy, z pestek dyni, sezamowy, migdałowy, z orzechów włoskich, z kiełków pszenicy, z pestek winogron. Forma olejowa  jest więc najlepszą formą podania  tej witaminy zarówno z dietą jak i w suplementach diety. Dodatkowo, przyswajanie "witaminy młodości" przez organizm wspomagają inne witaminy, takie jak witamina A, kompleks witamin  z grupy B, witamina C, mangan, selen, fosfor oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT).

Warto wiedzieć, że na rynku dostępne są różne formy chemiczne witaminy E:

  • D-alfa-tokoferol,
  • DL-alfa-tokoferol,
  • Octan D-alfa-tokoferylu,
  • Octan DL-alfa-tokoferylu,
  • Bursztynian D-alfa-tokoferylu
Związki zaczynające się od DL to są syntetyczne (sztuczne) postacie witaminy E uzyskiwane w sposób chemiczny. Związki zaczynające się od D pochodzą z naturalnych źródeł. Naturalna postać witaminy E została uznana za silniejszą od postaci syntetycznej. Amerykańska Administracja Leków i Żywności (FDA), Światowa Organizacje Zdrowia (WHO) oraz Farmakopea Stanów Zjednoczonych (USP), potwierdziły, że ekwiwalentem 1 grama naturalnej witaminy E jest 1,36 grama witaminy syntetycznej. Jednak najnowsze badania w tym zakresie pokazują, że przewaga absorpcji naturalnej witaminy w stosunku do syntetycznej może być nawet dwukrotna.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania:

1 kapsułka co 2 dni, w trakcie posiłku. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Warunki przechowywania:

Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.

Składniki:

naturalna witamina E (octan d-alfa-tokoferylu), substancja wypełniająca - olej słonecznikowy, żelatyna wołowa, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol, woda.
Tokoferole (witamina E)  są dość odporne na wysoką temperaturę ale degradują w trakcie mrożenia, w warunkach dostępu tlenu a także przy ekspozycji na światło słoneczne dlatego warto np. oleje  i orzechy przechowywać w szafce, w zamkniętym opakowaniu. Witamina E jest jednym z najsilniejszych antyoksydantów,  neutralizuje wolne rodniki niszczące DNA komórek. Zapobiega utlenianiu wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (PUFA – Polyunsaturated Fatty Acids) obecnych zarówno w błonach komórkowych jak i we krwi. Dzięki  właściwościom antyoksydacyjnym opóźnia proces starzenia się skóry- stąd  nazwa „witamina młodości”. Witamina E, poza właściwościami przeciwutleniającymi, pełni w organizmie również inne funkcje, np uczestniczy w regulacji aktywności kinazy białkowej C, enzymu biorącego udział w przekazywaniu sygnałów w obrębie komórek. Tylko dobrze zbilansowana dieta w pełni zaspokaja potrzeby organizmu na witaminę E. Niestety w czasach wszechobecnej wysoko przetworzonej żywności, nadmiernej aktywności zawodowej, a także spotykających nas często sytuacji stresowych, trudno jest dostarczyć organizmowi niezbędnych ilości tej cennej witaminy. Zdaniem ekspertów dzienne zapotrzebowanie na witaminę E jest zróżnicowane i zależy m.in. od wieku, płci i stanu fizjologicznego.
Pojemność:
100 kaps
Składniki:
Witamina E Olej słonecznikowy
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegetarian Bez glutenu

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...